Terveiset Kivaa yhdessä -pihatapahtumasta!

19.9.2015

Meillä oli tänään torstaina 17.9 tosi hauskat touhut koulun pihalla. Joukkueet 'Kärppäpaarmat', 'Madot' ja 'Juustot haisee' kisailivat keskenään käyden eri rasteilla tekemässä tehtäviä.

Joukkueet muodostettiin ensin tekemällä luokittain jonot, josta jakauduttiin riveittäin ryhmiin, näin joukkueisiin saatiin kaiken ikäisiä lapsia. Joukkueet keksivät itselleen nimet, yhtenäiset kasvomaalaukset ja huudon. Toimintaa ohjasi ja päätuomaroi Kuikusta (Kuivasojan vanhempaintoimikunnasta) Milla. Tapahtuma oli siis Raajakylän vanhmepainyhdistyksen ja Kuikun yhteisponnistus asukastuvan ja oppilaskunnan lasten vahvistuksella.

Rasteja pihalta löytyi viisi. Heittorastilla piti osua maaliin mitä erilaisimmilla heittovälineillä. Sirkusrastilla sai harjoitella lautasen pyöritystä ja kukkakepeillä (Flower stick ja devil stick )temppuilua sirkuskouluohjaajien ohjaamana. Tangram rastilla oli kolme eri kuviota maassa, johon pahvista tehtyjä palasia tuli sovittaa, saaden ne mahtumaan kuvioihin. Neliö osoittautui vaikeimmaksi ja pupusta ja talosta ryhmät suoriutuivat joutuisammin. Vannepujotus rastilla joukkueet saivat kokeilla nopeutta, millä käsikädessä piirissä vanteen ehtii pujottautumaan kaikkien läpi. Lapset kannustivat ihanasti toisiaan. Hyppyskä rastilla päästiin -HYPPIMÄÄN!

Lopuksi joukkueet tekivät vielä 'kääretortun' eli käsikädessä jonossa mentiin tiiviille käärölle ja siitä sitten sisimmän piti pujotella itsensä ulos sekä muiden seuraten jonon katkeamatta. Oheispuuhana pihalta löytyi hyppypallo-otuksia ja polkuautoja, joilla pysti huristelemaan sählykaukalossa. Kioskilta sai ostaa makkaraa, keksiä, mokkaruutua, kahvia ja mehua. Mehua oli janoisille myös tarjolla kasvomaalauspöydällä.

Joukkueet keräsivät rasteilta pisteitä ja voittaja joukkueeksi kruunattiin Juustot haisee. Voittajat saivat kiskalta makkarat! Kaikki saivat osallistumisesta tikkarit ja hyvän mielen. Saattoipa joku saada huononkin mielen, mutta kyseessä taisi olla pikkuinen väsymys illan jo hämärryttyä. Ahkera puuhaväki putsaili ja keräili välineet kasaan vilauksessa ja kaikille jäi fiilis, että pian taas uusiksi. Sääkin meitä oikein soppelisti suosi, saimme illan ensimmäiset pisarat juuri kun kaikki oli kerätty pois.

Kiitos kaikille, aikuisille ja lapsille! Joitain kuvia tunnelmista lisätty kotisivujen Tapahtumat välilehdelle ja Facebook sivuille.

Kiitos kaunis talkoo porukalle, paikanpäällä ja myös teille jotka ette päässeet mukaan, mutta olitte taustalta antaneet panoksen järjestelyihin ja ideointiin. Erityisesti Millalle, joka laittoi jutun vireille!

Vaikka välillä ollaan pihalla, kaikki sujui pihalla ;) Olipa kivaa yhdessä!

Terkuin tiedottelija Pirita

ps. seuraava tapahtuma vanhemmille, Janne Viljamaan luento to 1.10...